Meggyanúsították Nátrán Rolandot, az Eximbank volt vezérigazgatóját

bűnügy
2017 január 24., 5:19
comments 13

Gyanúsítottként hallgatták ki a Nemzeti Nyomozóiroda nyomozói Nátrán Rolandot, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt helyettes államtitkárát, az Eximbank egykori vezérigazgatóját. Ez utóbbi funkciójában ő írta alá a Lánchíd Palota kibérlésére kötött megállapodást, amely miatt az Eximbank új vezetése feljelentést tett, és amely miatt

különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés

alapos gyanújával indult nyomozás.

Az Eximbank szerint feltűnően értékaránytalan módon adták bérbe számukra az ingatlant. A bíróság első fokon elutasította a bank keresetét, mert az eljáró bíró szerint nem lehet összemosni a jó erkölcsbe ütközés tilalmát a feltűnő értékaránytalanság tilalmával, amit szerint a szakértői vélemény nem is támasztott alá.

Az eljárásban gyanúsított még Nobilis Kristóf nagyvállalkozó. Az ő érdekeltségébe tartozik az ingatlan, amit az Eximbank kibérelt.

A gyanúsítottak védői szerint szó sincs bűncselekményről. Nobilis védője szerint "jogi abszurdum" a gyanúsítás, mert olyan állítások képezik az alapját, amiről a bíróság egy eljárásban első fokon már kimondta, hogy nem igazak.

Fülöp Tamás, Nátrán jogi képviselője szerint ügyfele nem követett el bűncselekményt, a rendőrség tévedésre alapozza a gyanúsítást. (Via HVG, Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt