Misztikus vezérlés: még hetekig tarthat a Széll Kálmán téri óra megszerelése

Egyedi fejlesztésű vezérlést szerelnek a Széll Kálmán tér közepén álló órába, ami időigényes dolog, így még hetekig tarthat - tudtuk meg a BKK-tól.

Szégyellhetik magukat azok a műszaki analfabéták és fotelmérnökök, akik azon viccelődnek, hogy egy 500 forintba kerülő kortárs digitális óra vezérlése is elfér egy karórában és pár ezresért már olyan vezérlést adnak, ami automatikusan beállítja magát egy távoli atomórára hangolódva. Szégyellhetik és sajnálhatják, ők egy-két héten belül ugyanis nem fogját átélni azt a katarzist, amit mi.

A tér új dizájnórája hetek óta összevissza járt, egy hete ráadásul ki is kapcsolták, mert vicces kedvű emberek privát órákat ragasztottak az oszlopára, hogy valami mégis mutassa a pontos időt. Azóta figyeljük izgatottan, hogy mennyi idő alatt sikerül gatyába rázni. Hát nem holnap lesz, a kérdéseinkre a BKK ugyanis a következő levelet küldte:

A Széll Kálmán téri óra javítása folyamatban van, jelenleg a meghibásodott vezérlést és a kapcsolódó elektronikát alakítják át. Mivel lényegében a vezérlés újraszerelése történik, az pedig nem késztermék, hanem minden egyes eleme egyedi fejlesztésű és kialakítású, a javítás nem néhány óra alatt elvégezhető folyamat, annál időigényesebb. A kivitelező tájékoztatása alapján az átalakítás két-három hétig tart, az újbóli üzembe helyezés pontos időpontjáról később tudunk tájékoztatást adni.

Ma írtuk meg, hogy lelkes önkéntesek pénteken újabb akciót szerveznek és terveik szerint egy rakás órát ragasztanak a betonoszlopra.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.