Pénteken újra felszigszalagoznak egy kalózórát a nem működő Széll Kálmán téri órára

Csapataink harcban állnak. Kihelyezett óráinkat ellopták. A tér-idő kontinuum újra veszélyben! Csak mi, időpolgárok tudjuk megmenteni! Mindenki hozzon legalább egy órát, és ragasztószalagot, celluxot! Készítsünk közösségi installációt a térből! Az idő szabadsága alapvető, álljunk ki érte, álljunk ki a jövőnkért!

Az Idő legyen veletek!

Ezzel a szöveggel toboroz résztvevőket Békés Gáspár, az a diákaktivista, aki az előző vasárnap egy hőmérővel és páratartalommérővel felspécizett faliórát és egy fa gyerekjátékórát ragasztott az óriási pénzből megcsinált, de folyamatosan rossz Széll Kálmán téri dizájnórára. 

Mivel egy nappal később leszedték az óráikat, Békésék most újabb vicces figyelemkeltő akciót szerveznek.

Ma egyébként éppen egy hete folyik az abszurd buli. Ekkor rakta ki egy máig ismeretlen állampolgár az első adag lakossági órát az oszlopra, már akkor is azért, mert a szerkezetet irreálisan hosszú ideje nem szerelték meg. A téma azóta folyamatosan pörög a sajtóban, a kalózórák megtekintése és lefotózása a helyi folklór része lett, de az illetékesek az újabb hét alatt sem tudták megjavíttatni a szerkezetet, pedig nem egy részecskegyorsítóról, hanem egy legegyszerűbb digitális óráról van szó. Hogy miért, az rejtély, de rákérdeztem az illetékeseknél. Ha válaszolnak, megírom.