Pénteken újra felszigszalagoznak egy kalózórát a nem működő Széll Kálmán téri órára

belföld
2017 január 24., 09:17
comments 112

Csapataink harcban állnak. Kihelyezett óráinkat ellopták. A tér-idő kontinuum újra veszélyben! Csak mi, időpolgárok tudjuk megmenteni! Mindenki hozzon legalább egy órát, és ragasztószalagot, celluxot! Készítsünk közösségi installációt a térből! Az idő szabadsága alapvető, álljunk ki érte, álljunk ki a jövőnkért!

Az Idő legyen veletek!

Ezzel a szöveggel toboroz résztvevőket Békés Gáspár, az a diákaktivista, aki az előző vasárnap egy hőmérővel és páratartalommérővel felspécizett faliórát és egy fa gyerekjátékórát ragasztott az óriási pénzből megcsinált, de folyamatosan rossz Széll Kálmán téri dizájnórára. 

Mivel egy nappal később leszedték az óráikat, Békésék most újabb vicces figyelemkeltő akciót szerveznek.

link Forrás

Ma egyébként éppen egy hete folyik az abszurd buli. Ekkor rakta ki egy máig ismeretlen állampolgár az első adag lakossági órát az oszlopra, már akkor is azért, mert a szerkezetet irreálisan hosszú ideje nem szerelték meg. A téma azóta folyamatosan pörög a sajtóban, a kalózórák megtekintése és lefotózása a helyi folklór része lett, de az illetékesek az újabb hét alatt sem tudták megjavíttatni a szerkezetet, pedig nem egy részecskegyorsítóról, hanem egy legegyszerűbb digitális óráról van szó. Hogy miért, az rejtély, de rákérdeztem az illetékeseknél. Ha válaszolnak, megírom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.