Pénteken újra felszigszalagoznak egy kalózórát a nem működő Széll Kálmán téri órára

belföld
2017 január 24., 9:17
comments 112

Csapataink harcban állnak. Kihelyezett óráinkat ellopták. A tér-idő kontinuum újra veszélyben! Csak mi, időpolgárok tudjuk megmenteni! Mindenki hozzon legalább egy órát, és ragasztószalagot, celluxot! Készítsünk közösségi installációt a térből! Az idő szabadsága alapvető, álljunk ki érte, álljunk ki a jövőnkért!

Az Idő legyen veletek!

Ezzel a szöveggel toboroz résztvevőket Békés Gáspár, az a diákaktivista, aki az előző vasárnap egy hőmérővel és páratartalommérővel felspécizett faliórát és egy fa gyerekjátékórát ragasztott az óriási pénzből megcsinált, de folyamatosan rossz Széll Kálmán téri dizájnórára. 

Mivel egy nappal később leszedték az óráikat, Békésék most újabb vicces figyelemkeltő akciót szerveznek.

Ma egyébként éppen egy hete folyik az abszurd buli. Ekkor rakta ki egy máig ismeretlen állampolgár az első adag lakossági órát az oszlopra, már akkor is azért, mert a szerkezetet irreálisan hosszú ideje nem szerelték meg. A téma azóta folyamatosan pörög a sajtóban, a kalózórák megtekintése és lefotózása a helyi folklór része lett, de az illetékesek az újabb hét alatt sem tudták megjavíttatni a szerkezetet, pedig nem egy részecskegyorsítóról, hanem egy legegyszerűbb digitális óráról van szó. Hogy miért, az rejtély, de rákérdeztem az illetékeseknél. Ha válaszolnak, megírom.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt