Orbán Viktor meghallgatta a Vasas-szurkolók óhaját, és nagyobb stadiont kap a csapat

2017 január 24., kedd 15:05
200

Magyarország az a speciális hely, ahol az új stadionokban kevesebb néző van, mint a régiekben. Ennek ellenére a nagy állami stadionépítési program újabb kedvezményezettjénél, a Vasasnál a szurkolók nagyon felháborodtak, hogy nekik csak egy 5000 fős aréna épül. 

Ebben az ügyben járt Markovits László, a Vasas elnöke Orbán Viktornál a dolgozójában. És bár a közlemény egész elképesztően körülményes, azt lehet kihámozni belőle, hogy nagyobb lesz az új stadion és több pénzt is ad az állam a több székre. 

Íme a közlemény:

„Az új Illovszky-stadionról is tárgyalt Orbán Viktor a Vasas SC elnökével

Orbán Viktor megbeszélést folytatott Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével kedden az Országházban. A miniszterelnök és a klubvezető többek között az új Illovszky-stadion fejlesztéséről és a szurkolók ezzel kapcsolatban megfogalmazott kéréseiről egyeztetett - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-t.  

Elmondta: a lehetőségek áttekintése után az a döntés született, hogy a hosszú évek óta tartó, előrehaladott állapotban lévő rekonstrukciót a klub nem állítja le, de elvégez minden olyan változtatást, bővítést, ami a kivitelezés során megvalósítható, és nem befolyásolja a 2018/19-es szezon kezdetére tervezett átadási határidőt.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezeket a törekvéseket támogatja, és biztosítja a szükséges többletforrásokat az egyesületnek.”