Orbán Viktor meghallgatta a Vasas-szurkolók óhaját, és nagyobb stadiont kap a csapat

futball
2017 január 24., 15:05
comments 198

Magyarország az a speciális hely, ahol az új stadionokban kevesebb néző van, mint a régiekben. Ennek ellenére a nagy állami stadionépítési program újabb kedvezményezettjénél, a Vasasnál a szurkolók nagyon felháborodtak, hogy nekik csak egy 5000 fős aréna épül. 

Ebben az ügyben járt Markovits László, a Vasas elnöke Orbán Viktornál a dolgozójában. És bár a közlemény egész elképesztően körülményes, azt lehet kihámozni belőle, hogy nagyobb lesz az új stadion és több pénzt is ad az állam a több székre. 

Íme a közlemény:

„Az új Illovszky-stadionról is tárgyalt Orbán Viktor a Vasas SC elnökével

Orbán Viktor megbeszélést folytatott Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével kedden az Országházban. A miniszterelnök és a klubvezető többek között az új Illovszky-stadion fejlesztéséről és a szurkolók ezzel kapcsolatban megfogalmazott kéréseiről egyeztetett - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-t.  

Elmondta: a lehetőségek áttekintése után az a döntés született, hogy a hosszú évek óta tartó, előrehaladott állapotban lévő rekonstrukciót a klub nem állítja le, de elvégez minden olyan változtatást, bővítést, ami a kivitelezés során megvalósítható, és nem befolyásolja a 2018/19-es szezon kezdetére tervezett átadási határidőt.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezeket a törekvéseket támogatja, és biztosítja a szükséges többletforrásokat az egyesületnek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt