A világ legnagyobb alapkezelője, az amerikai Blackrock Budapesten nyit innovációs központot

Az amerikai BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője Budapesten létesít innovációs központot, a beruházás nyomán 500, magas hozzáadott értéket képviselő új munkahelyet is létrehoz – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón. A kormány 280 millió forintos képzési támogatást biztosít a vállalatnak az új munkatársak felvételéhez.

Az alapkezelő több mint 5000 milliárd dollárt kezel, ami a magyar GDP 42-43-szorosa, a világon egyedül az USA-nak és Kínának van ennél nagyobb méretű gazdasága – mondta Szijjártó, aki szerint a BlackRock Budapestre hozza a pénzügyi és üzleti folyamatok, technológiák, termékek fejlesztésének funkcióját, az ügyféladatok új módszertan szerinti kezelésének kifejlesztését és a kreatív marketinggel foglalkozó funkcióját is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (balra), Patrick Olson, az amerikai BlackRock ügyvezető igazgatója (középen) és Melanie Seymour, a BlackRock Budapest igazgatója (jobbra) a minisztériumban tartott sajtótájékoztató után (Fotó: Marjai János / MTI)

Patrick Olson, a Blackrock ügyvezető igazgatója elmondta, Budapest mellett szólt az oktatási rendszer, az infrastruktúra minősége, a biztonság meg az életminőség szintje és a kormányzat kötelezettségvállalása. (MTI)