Az új úszóelnök első dolga volt, hogy lecserélte Hargitay Andrást

sport
2017 január 25., 14:22
comments 108

Bienerth Gusztáv, a MÚSZ január 8-án megválasztott új elnöke szerdán a szervezet első ülésén egyből leváltotta Hargitay András szövetségi kapitányt. A MÚSZ közleménye szerint a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök veszi át csütörtöktől.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Hargitay András az előző elnök, Gyárfás Tamás bizalmi emberének számított, és Gyárfás lemondása után azzal ment neki Hosszú Katinkának, hogy „
”, amiért lázadást indított az elnök ellen.

Hargitay tavaly áprilisben lett az úszók szövetségi kapitánya, amiután elődjéről, Kiss Lászlóról kiderült, hogy 1961-ben csoportos nemi erőszakért két társával együtt jogerősen börtönbüntetésre ítélték. 

Bienerth Gusztáv sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az átalakítás értelmében a mindenkori edzőbizottság vezetője, azaz Sós Csaba látja majd el a kapitányi feladatokat. A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyíltvízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.