Fontos vereséget szenvedett a nagyon kiváncsi amerikai állam

4:4 arányú megosztott ítéletet hozott, ezzel a gyakorlatban elutasította az amerikai állam Microsoft elleni keresetét az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság. Az amerikai igazságügyi minisztérium egy tavaly júliusi ítélet felülvizsgálatát kezdeményezte. Abban az ítéletében a bíróság a Microsoftnak adott igazat a szövetségi állammal szemben egy ügyben, amiben az amerikai nyomozóhatóságok egy külföldi szerveren tárolt adatok kiadását követelték a cégtől.

Magyarán, az amerikai hatóságok az Egyesült Államok határán kívül követeltek maguknak fennhatóságot.

Fellebbviteli kérvényében a kormány azzal érvelt, hogy a Microsoftnak nincs jogi felhatalmazása email-használó ügyfelei magántitkainak védelmére. A nyári ítélet alapján szerintük a Microsoft "legitim és létfontosságú bűnügyi és nemzetbiztonsági nyomozásokat akadályozhat meg".

A fellebbviteli bíróság négy bírája nyitott volt a kormány érveire. De nem voltak elegen ahhoz, hogy új tárgyalást rendeljenek el, így érvényben maradt a júliusi, a kormány kiváncsiságát korlátozó ítélete. Ezt a kormány még a Legfelsőbb Bíróságon megtámadhatja. (Via Ars Technica)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.