Habonyék-Rogánék haverjai tűnnek fel a Four Seasons mögötti épületet megvásároló budai játékboltos nő mögött

2017 január 25., szerda 13:58
123

Rózsa Judit, illetve az általa képviselt cég vette meg az OGYÉI Zrínyi utcai épületét mélyen áron alul, 3,87 milliárd forintért egy nagyon furcsa árverésen, mint arról több cikkben is beszámoltunk.

(A vásárlónak muszáj volt irracionális mértékben bíznia a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőben, hogy időben ki fogják rakni az állami szervet az épületből, hogy a vevő egyáltalán birtokba vehesse azt; az épület legalább 6 milliárdot érne a szuperexkluzív telek miatt, ehhez képest nagyon alacsonyról indult az árverés, és nem is jutott túl magasra; a feltételeket úgy csinálták meg, mintha minél kevesebb embernek akarnák lehetővé tenni, hogy részt vegyenek az árverésen.)

Na de ki ez a Rózsa Judit? Mi annyit írtunk róla, hogy egy budai játékbolt ügyvezetője, és emellett egy rakás (többek brit-virgin-szigeteki, kajmán-szigeteki, seychelle-szigeteki és máltai bejegyzésű) offshore cég magyarországi leányvállalatának ügyvezetője vagy résztulajdonosa.

A Heti Válasz viszont talált két nyomot is, amivel össze lehet kötni Rózsát a "belvárosi érdekkörrel", azaz a Rogán-Habony-féle társasággal. Ezek a közvetkezők.

Egyrészt az egyik, Rózsa által ügyvezetett offshore (ebben az esetben máltai) tulajdonú cégnél, a véletlenül éppen ingatlanokkal foglalkozó EastCastle Investments LLC-nél a tulajdonos kézbesítési megbízottjaként szerepel egy bizonyos Békés Ádám nevű ügyvéd. Ő abba a jogásztársaságba tartozik, akik a Pázmány jogi korán 2000-ben végeztek, aztán Rogán Antal cégügyei körül tűntek fel: tehát Kertészt Balázs és Kosik Kristóf körébe. Konkrétan Békés Ádám intézte a Monavis cégpapírjait 2010 és 2014 között az Index Kertész Balázsról szóló cikke szerint.

Másrészt a Heti Válasz megnézte, ki az EastCastle máltai tulajdonosa, és kiderült, hogy egyvalaki: Dina Moshavi, aki a budapesti II. kerületben lakik. Az ő korábbi neve Dina Gagel, és ő Michael Gagel, a Habony Árpáddal néha együtt mutatkozó grúz-izraeli üzletember testvére.

Balra Habony szivarral, jobbra Gagel.

Dina Gagel-Moshavi lakásába van bejegyezve az egyik fontos Gagel-cég, Welt-Stadt Immobilien Kft. is. Gageléket korábban a letelepedési kötvényes biznisszel is meggyőzően összefüggésbe hozták.

Az továbbra sem biztos, hogy Rózsa az EastCastle nevében licitált – majd az OGYÉI kiköltözése után a tulajdoni lapból derülhet csak ki ez –, de azért érdekes, hogy pont egy befolyásos Habony-közeli kör van Rózsa egyetlen ingatlanos cége mögött.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt