Tom Hanks Magyarországon beleszeretett a kispolszkiba, ezért a lengyel rajongói most küldenének neki egyet

2017 január 25., szerda 12:15
92

Tom Hanks tavaly Magyarországon forgatott, a forgatás szüneteiben pedig a várost járta. A várost járván pedig több alkalommal is találkozott kispolszkikkal. Ezzel a már veteránnak számító darabbal például kétszer is:

Tom Hanks láthatóan megszerette ezt az amerikai szemmel felfoghatatlan járművet. Az Egyesült Államokban az autó alaptulajdonsága, hogy nagy. Nagyon nagy. Annyira nagy, hogy amikor 1995-96-ban az Egyesült Államokban éltem, a 7-es BMW-ket rendszerint 5-ösnek, a 929-es Mazdákat 626-osoknak néztem, mert még ezek az európai mértékkel óriásnak számító autók is eltörpültek egy átlagos amerikai középkategóriás mellett.

Az amerikaiak egyetlen valós tapasztalata egy kispolszki méretű autóval a boldogult jugoszláv autóipar egyik méltán elfeledett darabja, a Die Hard harmadik részében is felbukkano Yugo volt, amit a tréfás kedvű amerikaiak csak egérfogónak hívtak.

De ez most történetünk szempontjából mellékes, csupán érzékeltetni akartam, hogy miért lehetett ekkora hatással Tom Hanksre a találkozása a kispolszkival. Tom Hanks találkozása a kispolszkival pedig hatással volt a büszke lengyelekre. Például Monika Jaskolskára, a 42 éves családanyára, aki Bielsko-Bialában, az egykori kispolszkigyár városában él.

Ő találta ki, hogy küldjenek Amerikába egy kispolszkit, ajándékba Hanksnek.

Gyűjtést szervezett a Facebookon, amin össze is jött 2150 dollár. Amire végül még szükség se volt, mert a kiszemelt kispolszkit felújító műhely és az autót Amerikába szállító cég is ingyen vállalta a munkát, így az összegyűjtött adományokból egy helyi kórházat támogathatnak. Azt viszont még nem tudni, hogy végül mikor szállítják le az autót Hanksnek. (Via Jalopnik)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt