Csodálatos: Roger Federer 35 évesen jutott döntőbe az Australian Openen

sport
2017 január 26., 12:04
comments 60
Federer a győzelem pillanatában. Fotó: AFP / PETER PARKS
photo_camera Federer a győzelem pillanatában. Fotó: AFP / PETER PARKS

Az egykori svájci világelső, minden idők legeredményesebb teniszezője heroikus küzdelemben, öt szettes meccsen győzte le honfitársát, Stanislas Wawrinkát, és ezzel bejutott a 2017-es szezon első Gran Slam-döntőjébe. 

Federer 17-szeres GS-győztes, és szinte hihetetlen, de ez lesz a 28. GS-döntője. Utoljára 2012-ben, Wimbledonban győzött, Melbourne-ben 2010 óta nem ért a csúcsra. 

A 35 éves Federer 17. kiemeltként, ráadásul fél év kihagyás után vágott neki az idei versenynek, ehhez képest egészen lenyűgöző teljesítményt nyújtva vágtatott be a döntőbe, legyőzve többek között a 10. helyen kiemelt Thomas Berdychet, az 5. kiemelt Kei Nishikorit, és most a 4. legjobbnak sorolt Wawrinkát. 

Federer az első két nyertes szett után visszaesett, visszaengedte a meccsbe ellenfelét, végül az utolsó játszmában felülkerekedett Wawrinkán, és 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3-al győzedelmeskedett. 

A klasszikusok kedvelői számára külön jó hír, hogy ha a nagy rivális is hozza magát, egy igazi klasszikussal zárulhat az idei melbourne-i torna: a másik elődöntőben a 15. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov a másik nagy visszatérő, 9. kiemelt Rafael Nadallal csap össze a vasárnapi fináléért. (Australian Open

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.