Simicskó: A Magyar Honvédség erőin felül mintegy húszezer önkéntes tartalékos katonára van szükség

POLITIKA
2017 január 26., 08:37
comments 259

A Figyelőnek adott interjúban jelentette ki a honvédelmi miniszter, hogy

"a Magyar Honvédség erőin felül mintegy húszezer önkéntes tartalékos katonára van szükség."

Simicskó István leszögezte: nem tervezik a kötelező sorkatonaság visszaállítását. Jelenleg a Magyar Honvédség létszáma 30 ezer körüli, ezen felül van nagyjából 5500 önkéntes tartalékos. Simicskó szerint legalább 30 ezres haderőre van szükség, és emellett kell egy "valós képességekkel rendelkező", mintegy 20 ezer emberből álló tartalékos állomány. 

"Ez a minimális program, s e mellé kell a megfelelő haditechnika: légvédelem, légierő, tüzérség, páncélosok stb., hogy egy reális elrettentő erővel rendelkező, ütőképes honvédségünk legyen," 

mondta a miniszter.

Simicskó István (öltönyben) Benkő Tibor vezérezredessel egy fegyvert tekint meg.
photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

A Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Belügyminisztériummal közösen létrehozták a hadiipari munkacsoportot is, jelentette be Simicskó, aki szerint fontos a hazai védelmi ipar újraélesztése. Esélyt lát 

"pisztoly, gépkarabély, mesterlövész puska és egyéb könnyű fegyverzet vonatkozásában" 

a magyar gyártókapacitás beindítására.    

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.