126 napig ült börtönben Kisléta polgármestere, mire kimondta a bíróság, hogy méltatlan a tisztségre

Kisléta fideszes polgármestere szeptemberben került előzetes letartóztatásba. Madácsi Imrét szeptember 22-én rendőrök állították elő munkahelyéről, a kislétai önkormányzat épületéből. Madácsi 2014-ben még a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település polgármestere, de 2016-ban egy 2015-ös bírósági ítélet folyományaként tartott választáson már függetlenként választották újra.

A bíróság szerint Madácsi és a társai cégeket alapítottak, és 2002-2005 között megváltozott munkaképességűeket foglalkoztattak, de 87 millió forintnyi állami támogatásból csak 13 milliót adtak oda a dolgozóknak. Az ítélet után majd egy évvel az akkor még fideszes politikus le is mondott, de áprilisban újra elindult, és függetlenként megint nyert.

Madácsit szeptemberben azért kellett rendőröknek elvezetniük, mert sorozatban nem jelent meg saját büntetőügye tárgyalásán. Közben persze meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon a polgármesteri posztjáról.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nemrég írta meg a Magyar Narancsnak, hogy a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi bíróság idén január 13-án első fokon megállapította, hogy Madácsi Imre méltatlanná vált a polgármesteri tisztségre. A lap megtudta, hogy szerdán a másodfokon eljáró bírói tanács helybenhagyta az első fokú ítéletet, így az már jogerős, vagyis a börtönben ülő Madácsi Imre tényleg méltatlan a polgármesteri posztra.

Szabó László alpolgármester a lapnak elmondta, hogy amint megkapják a kormányhivataltól az értesítést, úgy Madácsi Imre helyett új polgármestert kell választani.