450 kiló penészes túrót és egy tarka macskát talált egy kistarcsai tejüzemben a Nébih

gasztronómia
2017 január 27., 09:00
comments 91

Több mint 450 kilogramm jelöletlen, részben penészes tejterméket foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy kistarcsai kistermelőnél. 

A helyzet súlyosságának érzékeltetésére a Nébik horrorzenét kevert a helyszíni videója alá:

A kistermelő a nagykereskedésben vásárolt szlovák juhtúrót és vajat kicsomagolta, majd sajátjaként árulta, elsősorban a gödöllői piacon. A higiéniai hiányosságok miatt a hatóság felfüggesztette a kistermelő tejtermék előállítói tevékenységét.

Az ügyben több százezer forintos bírság kiszabása várható.  A túró előállításához használt helyiség takarítatlan, a padozata repedezett, a falak és a mennyezet szennyezett, penészes, pókhálós volt. A félkész- és késztermékeket az előírásokat megszegve, egy hűtőkamrában érlelte, tárolta a kistermelő.

 A hatóság az állategészségügyi vizsgálatok elvégzéséig elrendelte a telepen tartott 10 szarvasmarha, a 13 sertés és a 93 kecske forgalmi korlátozását.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt