A szmog miatt betiltották a tűzijátékokat Pekingben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A pekingi önkormányzat betiltott mindenféle tűzijátékot és petárdát a kínai holdújév ünnepén, nehogy a ünneplők tovább fokozzák a szmogot.

Fotó: Wang xin / Imaginechina

A kínai holdújév kezdetét az országban általában látványos tűzijátékokkal és petárdázással ünneplik, mivel úgy tartják, az jó szerencsét hoz és elűzi a gonosz szellemeket. Csakhogy tűzijátékok után órákon keresztül vastag füstfelhő terjeng mindenhol. Az elmúlt években a hatóságok már megpróbálták korlátozni a pirotechnikai eszközök használatát a légszennyezés miatt, amely január első felében soha nem tapasztalt mértéket öltött Pekingben.

Csütörtök esti közleményében a pekingi önkormányzat felszólította az illetékeseket, hogy mutassanak példát, és ne rendezzenek tűzijátékokat.

Pekingben már korábban korlátozták azok számát, akik tűzijátékokat árulhatnak, a tavaly 719-cel szemben, idén csak 511 árusnak adtak engedélyt, és egyetlen egy sem árulhat semmit Peking belvárosában.

Az ország többi részén is vezettek be hasonló korlátozásokat, Honan tartomány valamennyi városában betiltották a tűzijátékot, Hopej tartomány egyik városában őrizetbe vétel fenyegeti azokat a hétvégi négynapos ünnep alatt tűzijátékozik. (BBC/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.