Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere hibátlannak tartja a Momentum kezdeményezését

belföld
2017 január 28., 10:45

Hosszú interjút közölt Chikán Attilával, az első Orbán-kormány első gazdasági miniszterével, a Rajk Szakkollégium alapító igazgatójával az ATV

Ő személy szerint érzelmileg az olimpia mellett van, de egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy egy olyan gazdasági helyzetben lévő ország, mint Magyarország súlyos veszteségek nélkül képes lenne megrendezni egy olimpiát

Nemcsak a

„sokat emlegetett korrupciós kockázat miatt”

hanem például azért is, mert az olimpiák esetében a tervezett költségvetés valahogy mindig elszáll, a költségek megemelkednek. 

Bár a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezést nem írta alá ("nem gyakorolja a műfajt"), hibátlanul értelmes kezdeményezésnek tartja. Szerinte jó ötlet, hogy így mutatkozik be egy fiatal párt.

Az egykori Orbán-kormány minisztere úgy véli, a jelenlegi rendszer működésének nemhogy mindennapos része a korrupció, de ma a hatalmon lévők már nem is szégyellik, nem is titkolják, inkább megmagyarázzák, miért jó.

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.