Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere hibátlannak tartja a Momentum kezdeményezését

belföld
2017 január 28., 09:45
comments 547

Hosszú interjút közölt Chikán Attilával, az első Orbán-kormány első gazdasági miniszterével, a Rajk Szakkollégium alapító igazgatójával az ATV

Ő személy szerint érzelmileg az olimpia mellett van, de egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy egy olyan gazdasági helyzetben lévő ország, mint Magyarország súlyos veszteségek nélkül képes lenne megrendezni egy olimpiát

Nemcsak a

„sokat emlegetett korrupciós kockázat miatt”

hanem például azért is, mert az olimpiák esetében a tervezett költségvetés valahogy mindig elszáll, a költségek megemelkednek. 

Bár a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezést nem írta alá ("nem gyakorolja a műfajt"), hibátlanul értelmes kezdeményezésnek tartja. Szerinte jó ötlet, hogy így mutatkozik be egy fiatal párt.

Az egykori Orbán-kormány minisztere úgy véli, a jelenlegi rendszer működésének nemhogy mindennapos része a korrupció, de ma a hatalmon lévők már nem is szégyellik, nem is titkolják, inkább megmagyarázzák, miért jó.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.