30 millió euróért tér vissza Marseille-be a mágikus Dimitri Payet

2017 január 29., vasárnap 15:16
26
A West Ham-rakás bal alsó részén Dimitri Payet. Fotó: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Fotó: JUSTIN TALLIS

A nyári Európa-bajnokság nagy sztárja volt a francia Dimitri Payet, a londoni West Ham United szélsője, akit úgy istenítettek London keleti felén, hogy kész dicshmnuszba foglalták a nevét, és ma már Anglia szerte az ő éltetésének dallamaira költik a szurkolók kedvenceik újabb és újabb rigmusaikat. 


Payet 2015 nyarán 15 millió euróért szerződött Marseille-ből a West Hamhez, most viszont másfél év után, még a téli átigazolási szezonban úgy döntött, hogy visszatér előző csapatához, Franciaországba. 

A távozás oka állítólag az, hogy Payet felesége nem érzi jól magát Londonban, és szeretne hazatérni Franciarországba. A játékos az utóbbi hetekben, az egyeztetések óta, se edzeni, se játszani nem volt hajlandó. A fanatikusok annyira nehezen emésztették meg ezt, hogy árulónak titulálták az egykori kedvencet, és át is költötték kedvenc dalukat: 

Payet remek szezonnal nyitott Angliában, 12 gólt szerzett, varázslatos gólpasszokat is adott, és a 2015-2016-os szezon végén jelölték is a Premier League legjobb játékosának címére. 

Az EB óta formája visszaesett: a ligában csak három találatig jutott. A csapat 28 ponttal jelenleg 10. a Premier League-ben. A Marseille most másfél év elteltével dupla áron, 30 millió euróért vásárolja vissza Payetet. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt