30 millió euróért tér vissza Marseille-be a mágikus Dimitri Payet

foci
2017 január 29., 15:16
comments 26
photo_camera A West Ham-rakás bal alsó részén Dimitri Payet. Fotó: AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

A nyári Európa-bajnokság nagy sztárja volt a francia Dimitri Payet, a londoni West Ham United szélsője, akit úgy istenítettek London keleti felén, hogy kész dicshmnuszba foglalták a nevét, és ma már Anglia szerte az ő éltetésének dallamaira költik a szurkolók kedvenceik újabb és újabb rigmusaikat. 


Payet 2015 nyarán 15 millió euróért szerződött Marseille-ből a West Hamhez, most viszont másfél év után, még a téli átigazolási szezonban úgy döntött, hogy visszatér előző csapatához, Franciaországba. 

A távozás oka állítólag az, hogy Payet felesége nem érzi jól magát Londonban, és szeretne hazatérni Franciarországba. A játékos az utóbbi hetekben, az egyeztetések óta, se edzeni, se játszani nem volt hajlandó. A fanatikusok annyira nehezen emésztették meg ezt, hogy árulónak titulálták az egykori kedvencet, és át is költötték kedvenc dalukat: 

Payet remek szezonnal nyitott Angliában, 12 gólt szerzett, varázslatos gólpasszokat is adott, és a 2015-2016-os szezon végén jelölték is a Premier League legjobb játékosának címére. 

Az EB óta formája visszaesett: a ligában csak három találatig jutott. A csapat 28 ponttal jelenleg 10. a Premier League-ben. A Marseille most másfél év elteltével dupla áron, 30 millió euróért vásárolja vissza Payetet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.