A fideszes Papcsák Ferenc vezette felügyelőbizottság mindent rendben talált az MNB ingatlanvásárlásai körül

gazdaság
2017 január 30., 17:41
comments 112

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága idei első ülésén lezárta a jegybank ingatlanstratégiájának és a 2013-2015-ben lebonyolított ingatlanvásárlásainak ellenőrzését.

A testület által elfogadott dokumentum szerint az MNB az ingatlanvásárlások során a hatályos magyar törvényeknek megfelelően, jogszerűen és magas szakmai színvonalon járt el,

a társadalmi felelősségvállalási programokat szolgáló ingatlanok megszerzésére, majd alapítványokba vitelére vonatkozó törvényességi aggályokat pedig az Országgyűlés 58/2015. (XI. 24.) számú határozata eloszlatta.

A közlemény szerint a fideszes Papcsák Ferenc, a testület elnöke azt mondta: jelen döntésével a felügyelőbizottság lezárta a 2015 júliusában megkezdett, a jegybank kiemelkedő társadalmi érdeklődésre számot tartó kezdeményezéseit vizsgáló ellenőrzés-sorozatát, de természetesen további vizsgálatok indítása is napirenden van. Az MNB honlapjára hamarosan feltöltik az ellenőrzés záródokumentumát.

Papcsák Ferenc (Fidesz) volt zuglói polgármester és elszámoltatási biztos egy óvodai látogatáson (Fotó: Facebook)
photo_camera Papcsák Ferenc (Fidesz) volt zuglói polgármester és elszámoltatási biztos egy óvodai látogatáson (Fotó: Facebook)

Emellett a bizottság január 27-i ülésén elfogadta a jegybank 2017. évi pénzügyi tervéről készített beszámolót, és meghallgatta a Budapesti Értéktőzsde megvásárlása óta eltelt időszak tapasztalatairól készített elemzést. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.