A fideszes Papcsák Ferenc vezette felügyelőbizottság mindent rendben talált az MNB ingatlanvásárlásai körül

2017 január 30., hétfő 17:41
112

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága idei első ülésén lezárta a jegybank ingatlanstratégiájának és a 2013-2015-ben lebonyolított ingatlanvásárlásainak ellenőrzését.

A testület által elfogadott dokumentum szerint az MNB az ingatlanvásárlások során a hatályos magyar törvényeknek megfelelően, jogszerűen és magas szakmai színvonalon járt el,

a társadalmi felelősségvállalási programokat szolgáló ingatlanok megszerzésére, majd alapítványokba vitelére vonatkozó törvényességi aggályokat pedig az Országgyűlés 58/2015. (XI. 24.) számú határozata eloszlatta.

A közlemény szerint a fideszes Papcsák Ferenc, a testület elnöke azt mondta: jelen döntésével a felügyelőbizottság lezárta a 2015 júliusában megkezdett, a jegybank kiemelkedő társadalmi érdeklődésre számot tartó kezdeményezéseit vizsgáló ellenőrzés-sorozatát, de természetesen további vizsgálatok indítása is napirenden van. Az MNB honlapjára hamarosan feltöltik az ellenőrzés záródokumentumát.

Papcsák Ferenc (Fidesz) volt zuglói polgármester és elszámoltatási biztos egy óvodai látogatáson (Fotó: Facebook)

Emellett a bizottság január 27-i ülésén elfogadta a jegybank 2017. évi pénzügyi tervéről készített beszámolót, és meghallgatta a Budapesti Értéktőzsde megvásárlása óta eltelt időszak tapasztalatairól készített elemzést. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt