Egy rejtélyes, Libertate nevű szlovákiai szervezetnek adott 220 milliót a Miniszterelnökség

politika
2017 január 30., 19:44
comments 165

A Miniszterelnökség nyilvánosságra hozta a tárca decemberi szerződéskötéseit és -módosításait – írta meg a Napi.hu.

Eszerint a megyei kormányhivatalok összesen 780 millió forint támogatást kaptak a likviditási nehézségeik enyhítésére, gazdálkodási helyzetük javítására, és 1,955 milliárdot infrastrukturális fejlesztésekre és akadálymentesítésekre.

Az is kiderült, hogy a paksi atomerőmű szervezetéhez, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz 1 milliárd forint támogatás került, hogy egy életminőség és életbiztonság, illetve energiahatékonyságot javító pályázati programot építsen ki.

A legfurcsább tétel Libertate nevű szervezetnek, a felvidéki magyarság identitásának erősítésére jutatott 220 millió forint, csakhogy nem világos, kihez megy a pénz, mert sem az Országos Bírói Hivatalnál, sem a szlovákiai jegyzékben nincs ilyen nevű civil szervezet – írja a Napi.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.