Olyan szmog van Kelet-Magyarországon, hogy az Kínában is megállná a helyét

2017 január 30., hétfő 10:38
185

Ennél döbbenetesebb térképet nem láttam még idén, mint most az Időkép szmogtérképét. A Földművelésügyi Minisztérium mérőhálózatának adatait tüntetik fel, a számok azt mutatják, hogy a szálló por és más légszennyező anyagok az egészségügyi határérték hányszorosát érik el. 

Nyugat-Magyarország az alpesi friss levegő hazája, pláne a keleti részhez képest, ahol lassan már nincs is más a levegőben, csak por és szennyező anyag. Talán ha emelkedik a hőmérséklet, a fűtéssel kibocsátott káros anyagok mennyisége is csökken. 

Forrás: Időkép

Az egészségügyi határérték 778 százalékát Sajószentpéteren mérték, a 670 százalékot Oszláron, a 614 százalékot Miskolcon.

Budapesten ehhez képest jobb a helyzet, bár ismét romlott.

Forrás: Időkép

Az Országos Közegészségügyi Központ az MTI híre szerint hétfőn Budapest mellett tíz településen - Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen - jelölték levegőminőséget veszélyesnek. Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt