Szijjártó szerint ha Trump liberális lenne, mindenki imádná

politika
2017 január 30., 14:29
comments 184

Ha egy liberális elnök mondta volna ugyanazokat a dolgokat, amiket Donald Trump mondott, az egész európai média ünnepelné, micsoda progresszív, csodálatos és okos srác” 

- értelmezte Szijjártó Péter az új amerikai elnök körüli botrányokat az orosz állami forrásokból működő Russia Today-nek. Ugyanakkor igazságtalannak tartja, hogy  ezzel szemben Donald Trumpot minden egyes mondatáért betámadják.

Az RT riportere megkérdezte, hogy Orbán Viktor Trump iránti rajongása nem fogja-e tovább  bonyolítani Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolatokat, de erre Szijjártó csak legyintett. Szerinte hamarosan úgyis meg fogjuk látni, hogy a többi európai vezető is ugyanígy keresni fogja Trump barátságát, mert „tetszik vagy nem, de ő az Egyesült Államok elnöke”.

Szijjártó szerint az európai és az amerikai politikai elitben hatalmas a frusztráció amiatt, hogy világosan kiderült, nem ők, a liberális média és a nyugati, liberális elit döntik el, ki legyen az amerikai elnök, hanem az állampolgárok. 

Szijjártó az orosz csatornának bevallotta, hogy a magyar kormány kifejezetten örült Trump győzelmének, mert a külpolitikát és a migrációs kérdéseket nézve nagyon hasonlóan gondolkodik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.