Tárki: Erősödött a Jobbik, de stabilan vezet a Fidesz

politika
2017 január 30., 15:15

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb kutatása szerint a hullámzó elmúlt fél év után megint stabil a Fidesz előnye, egy kicsit, de erősödött a Jobbik, csökkent a bizonytalan aránya (40-ről 35 százalékra), és kevesebben tagadták meg a választ.

A Fidesz-KDNP támogatottsága októberben és januárban a teljes népesség körében 33 százalékon állt, míg a pártválasztóknál az októberi 54 százalék után januárban 52 százalék volt. A Jobbik a teljes népességen belül 10-ről 13 százalékra, a pártválasztóknál 17-ről 20 százalékra nőtt. Az MSZP a teljes népességen októberben és januárban is belül 9 százalékon, a pártválasztóknál 15 százalékon maradt.

A Publicus Intézet nemrég hasonló arányokat mért, bár náluk – a hibahatár körüli eredménnyel – az MSZP megelőzte a Jobbikot. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.