Úgy levizsgáztattak 650 járművet, hogy azokat nem is látta senki

2017 január 30., hétfő 8:46
136

Tömeges közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség 20 emberrel szemben. 

Teherautókat, mezőgazdasági járműveket, öreg személygépkocsikat papíroztak le úgy, hogy azokat el sem kellett vinni műszaki vizsgára, eredetiség vizsgálatra. Hatan a járművek tulajdonosaival tartották a kapcsolatot, és vették át a pénzt. 

Hamis műszaki adatlapot készítettek, egy rétsági és egy veresegyházi vizsgaállomáson valótlan adatokat igazoltak a járművek eredetiség vizsgálatáról. Hat másik ember az okmányirodákban intézte a műszaki vizsgával, tulajdonos változással, forgalomba helyezéssel összefüggő ügyeket. 

Nem volt nehéz dolguk, mert a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi és a pétervásárai okmányirodákban öt ügyintézőt lefizettek. Ők rögzítették a járművek forgalomba helyezésével, műszaki állapotával kapcsolatos közhiteles nyilvántartásokban az adatokat. 

2012 júliusa és 2014 decembere között a vádlottak mintegy 650 járműre rögzítettek valótlan adatokat a hamis iratok alapján.  

A járműveket egy vádlott sem látta.  (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt