Az Apple-nek nem sikerült időben befizetnie 13 milliárd eurós adótartozását

külföld
2017 január 31., 22:05
comments 24

Papíron január 3-ig kellett volna az Apple-nek 13 milliárd eurót utalnia az ír adóhatóság számlájára, de a cég nem teljesítette időre a tartozását. Az Apple-t az EU kényszerítette az illegálisan igénybe vett adókedvezmények megfizetésére. Ugyanakkor az EU versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager meglepően megértőnek mutatkozott.

"Elég bonyolult dolog ez, mert nagyon nagy összegről van szó, nem könnyű kitalálni, hogy hogyan lehet elutalni. Nem 25-30 millió euróról beszélünk, ezért tiszteletben tartom, hogy ez egy bonyolult dolog, és több időre van szükségük" - mondta.

Az EU versenyjogi biztosa tavalyi vizsgálata során találta jogtalannak azt, hogy az Apple csupán 0,005 százalékos rátával adózott Írországban, ezért 13 milliárd eurónyi adó behajtására kötelezte Írországot. (Via CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.