Hol élnek emberek a Földön?

tudomány
2017 január 31., 18:54
comments 83

Hogyan oszlik meg a világ lakossága a rendelkezésre álló területen? Erre a kérdésre keresték a választ a német űrügynökség, a DLR munkatársai, akik Global Urban Footprint című projektjükben felmérték a világ emberlakta településeit, majd az adatokat alaposan megtisztítva létrehozták világtérképüket.

Ezen a lakott területeket feketével, a szárazföldet fehérrel, a vizeket szürkével jelölve tették átláthatóvá, hogyan is oszlik el a Föld népessége a bolygón. (Via DLR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.