Magyar tagja is lesz Trump csapatának

2017 január 31., kedd 10:03
56

Ahogy azt eddig is sejteni lehetett, hivatalos pozíciót kapott a Tump-kormányban a magyar származású az egykori Gorka Sebestyén, aki ma már Sebastian Gorka PhD néven fut az interneten. Gorka a Twitteren jelentette be, hogy Deputy Assistant, azaz nagyjából tanácsadóhelyettes lesz az új amerikai elnök mellett. 

Gorka Londonban született magyar emigránsok gyerekeként, a rendszerváltás után Magyarországon tűnt fel mindenféle politikaközeli pozíciókban. Még az Antall-kormány idején a hadügy munkatársa volt, majd Orbán Viktor tanácsadója lett, de később eltávolodott a Fidesztől, amit állítólag nem talált kellően konzervatívnak. A 2000-es évek közepén egy alternatív jobboldali pártot próbált meg felépíteni, Új Demokratikus Koalíció néven, de aztán ez a kísérlet nem jutott sehova.

Gorka szakértelméről és hátteréről mindig furcsa pletykák keringtek, egy ideig például az is, hogy elbukott a C-típusú átvilágításon, de biztosat erről máig nem tudni.

2014-ben a trumppárti Breitbart szerkesztője lett, aminek ekkor már az a Steve Bannon volt a főnöke, akit ma Trump legfontosabb háttéremberének tartanak.

Gorka Fideszhez való viszonya kérdéses, az viszont biztos, hogy Putyin Oroszországával szemben kritikus, és egy 2016-os interjúban arról beszélt, hogy Orbánék nem halogathatják örökké a döntést, hogy a keleti vagy a nyugati értékrendhez szeretnének tartozni. (via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt