Orbán Viktornak összesen 742 ezer forintja van, az is a nejével közös bankszámláján

2017 január 31., kedd 20:28
562

Jelentősen megcsappant Orbán Viktor feleségével közös bankszámlája, derült ki a miniszterelnök legfrissebb, 2017. január 31-én közzétett vagyonnyilatkozatából. A bevallása szerint pénzintézettel szemben számlakövetelésként már

csak 742 ezer forint áll fenn,

miközben tavaly ugyanekkor még több mint ötmillió forintjuk volt a közös bankszámlán. Hiteltartozása mindeközben kevesebb mint 1,2 millió forinttal csökkent csak, feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghiteléből így még 5 999 694 forintnyi fennmaradt.

2016-hoz képest változás még, hogy kikerült vagyonnyilatkozatából az az 5035 négyzetméteres felcsúti telek, amit a miniszterelnök 50 évre ingyenes használatra átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak.

UPDATE 22:04: Barátaink a Direkt36-nál utánajártak a nyomaveszett teleknek, amin most a felcsúti stadion parkolója van. A telket, amit részben Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja, majdnem felerészben pedig Orbán Viktor birtokolt, tavaly július 4-én az alapítványnak adományozták. A felcsúti telkek körüli kavarásról tavaly bővebben is írtak.

Továbbra is szerepel viszont a vagyonbevallásban a Cinege utcai 233 négyzetméteres ház fele és az 1544 négyzetméteres 791/1000 része, illetve a 2079 négyzetméteres felcsúti telek és a rajta álló, 63 négyzetméteresnek mondott ház száz százaléka.

Orbán Viktor állítólag 63 négyzetméteres háza, mellette viszonyításképp egy stadionnal.(Fotó: Botos Tamás)

Orbán saját bevallása szerint csak a miniszterelnökként és képviselőként törvény szerint neki járó jövedelmet kapja, pártelnöki jövedelmét határozatlan időre felfüggesztette. A 2015-ös jövedelmeit összegző tavalyi bevallása szerint ezeken felül még 5,5 millió forintot kapott a könyveit megjelentető Kairosz Könyvkiadótól.

Orbán vagyonbevallása alapján nem tulajdonol értékesebb ingóságokat. A miniszterelnök vagyonbevallását a Kormány weboldaláról lehet letölteni (.zip)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt