Demeter Mártának azért lett elege az MSZP-ből, mert a kormányváltás helyett csak a túlélésre játszanak

2017 február 1., szerda 7:08
667


„Látszik, hogy sok tag maximálisan elkötelezett a kormányváltás mellett, azonban vannak olyan formális és informális körök, akiknek nem ez az elsődleges prioritás, vagy csak megelégednének egy egyszerű túlélési stratégiával és nem markáns kormányváltó megoldásban gondolkodnak” 

- írta Demeter Márta az MSZP-nek címzett levelében, amit aztán a Magyar Nemzet is lehozott. A politikusnő kedden jelentette be, hogy otthagyja a parlamenti frakciót és pártot is.

A politikusnő az utóbbi időszakban úgy érzte, hiába fogalmaz meg kritikákat a párt szerencsétlenkedésével kapcsolatban, annak semmilyen visszhangja nem volt.

Szerinte egy markánsabb, keményebb és gyorsabban reagáló baloldali politikára lett volna szükség. A döntés hónapok óta érlelődik benne, szándékosan a tavaszi ülésszak kezdete előtt lépett, azt nem tudja, lesznek-e követői, egyedül döntött a kilépés mellett.

Úgy érezte, nem az MSZP a megfelelő hely arra, hogy a kormányváltásért küzdjön, márpedig ő erre kért felhatalmazást a választóktól 2014-ben. 

Demeter Márta úgy látja, a pártpolitika és a párt belső ügyei helyett nagyobb hangsúlyt kell fektetni a társadalomra, ezt viszont úgy tudja hitelesen képviselni, ha függetlenként dolgozik tovább. Másik pártba nem tervez belépni, azt pedig majd az idő eldönti, hogy elindul-e egyéniben a 2018-as választáson. Bár szerinte mostanában nagyon öncélúvá vált a politika. 

Botka Lászlót egyébként támogatja, mert  jó jelöltnek tartja, aki kormányváltást akar és „újfajta, tisztességes politikát, új logikát képvisel”. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt