Egy csapásra tette helyre a Magyar Időket és az MSZP-t a CÖF

A Magyar Idők egy lendületes álcivilezés közepette hétfőn véletlenül leleplezte a Békemenet szervezőit, amikor azt írta, 

„például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja”.

Az ügyre persze a szocialisták is megpróbáltak rárepülni, amit a CÖF most kikért magának. Egyrészt szerintük az MSZP Országos Központja nem mondott igazat, amikor azon „örömködtek”, Békemenetet nem a civilek, hanem a Fidesz szervezte meg, mert a Magyar Idők cikkében eleve nem a Fideszről, hanem a kormányról volt szó. Másrészt persze azt is csak egy „bakinak” tartják, hogy a Magyar Idők kormányzati szervezésről ír.

Tehát a CÖF szerint az igazság valami olyasmi, hogy nem a Fidesz nem szervezte meg a Békemenetet, hanem a kormány nem szervezte meg.

Szerencsére „egy újságírói baki semmit sem változtat a tényeken, amelyek már évek óta ismertek”.

Balra Csizmadia László, a CÖF vezetője, középen Bencsik András, jobbra Bayer Zsolt (Fotó: Kallos Bea / MTI)

Figyelmeztetik a szocialistákat, hogy hiába indul ki az MSZP a régi pártállami gyakorlatából: nem volt kormányzati és fideszes „piros telefon”, nem szólt le nekik Orbán Viktor. „Ez valódi civil kezdeményezés volt, ami a szocialisták számára bizonyára elképzelhetetlen. Nekik ugyanis, úgy látszik, az a természetes, ha civil szervezeteket valakik, például Soros György, kívülről irányítanak és pénzelnek”.

CÖF-vezető Csizmadia László Fazekas Sándor miniszterrel - Fotó: Botos Tamás

Szerintük az első Békemenet több százezres tömege önmagáért beszélt. Szerintük az „országukat féltő embereket” amúgy sem lehetett volna vezényszóra az utcára parancsolni. 

Szerintük a Békemenet „valóban megváltoztatta a hangulatot az Európai Unióban, a nemzetközi közvéleményben, mert megértette az uniós és liberális elittel, hogy ha ténylegesen a kormány megdöntésére törnek, akkor egy társadalom ellenállásával kerülnek majd szembe”.

Fotó: Ács Dániel / 444

Emlékeztettek arra is, hogy „Maga Orbán Viktor többször kijelentette: ha nincs a Békemenet, lehet, hogy ő sem marad miniszterelnök és hazánk szuverenitása veszélybe kerül”.

A végső érvükkel pedig az leszögezték, hogy Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István és Széles Gábor amúgy sem szorulnak külső irányításra.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.