Egy csapásra tette helyre a Magyar Időket és az MSZP-t a CÖF

A Magyar Idők egy lendületes álcivilezés közepette hétfőn véletlenül leleplezte a Békemenet szervezőit, amikor azt írta, 

„például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja”.

Az ügyre persze a szocialisták is megpróbáltak rárepülni, amit a CÖF most kikért magának. Egyrészt szerintük az MSZP Országos Központja nem mondott igazat, amikor azon „örömködtek”, Békemenetet nem a civilek, hanem a Fidesz szervezte meg, mert a Magyar Idők cikkében eleve nem a Fideszről, hanem a kormányról volt szó. Másrészt persze azt is csak egy „bakinak” tartják, hogy a Magyar Idők kormányzati szervezésről ír.

Tehát a CÖF szerint az igazság valami olyasmi, hogy nem a Fidesz nem szervezte meg a Békemenetet, hanem a kormány nem szervezte meg.

Szerencsére „egy újságírói baki semmit sem változtat a tényeken, amelyek már évek óta ismertek”.

Balra Csizmadia László, a CÖF vezetője, középen Bencsik András, jobbra Bayer Zsolt (Fotó: Kallos Bea / MTI)

Figyelmeztetik a szocialistákat, hogy hiába indul ki az MSZP a régi pártállami gyakorlatából: nem volt kormányzati és fideszes „piros telefon”, nem szólt le nekik Orbán Viktor. „Ez valódi civil kezdeményezés volt, ami a szocialisták számára bizonyára elképzelhetetlen. Nekik ugyanis, úgy látszik, az a természetes, ha civil szervezeteket valakik, például Soros György, kívülről irányítanak és pénzelnek”.

CÖF-vezető Csizmadia László Fazekas Sándor miniszterrel - Fotó: Botos Tamás

Szerintük az első Békemenet több százezres tömege önmagáért beszélt. Szerintük az „országukat féltő embereket” amúgy sem lehetett volna vezényszóra az utcára parancsolni. 

Szerintük a Békemenet „valóban megváltoztatta a hangulatot az Európai Unióban, a nemzetközi közvéleményben, mert megértette az uniós és liberális elittel, hogy ha ténylegesen a kormány megdöntésére törnek, akkor egy társadalom ellenállásával kerülnek majd szembe”.

Fotó: Ács Dániel / 444

Emlékeztettek arra is, hogy „Maga Orbán Viktor többször kijelentette: ha nincs a Békemenet, lehet, hogy ő sem marad miniszterelnök és hazánk szuverenitása veszélybe kerül”.

A végső érvükkel pedig az leszögezték, hogy Bayer Zsolt, Bencsik András, Csizmadia László, Fricz Tamás, Stefka István és Széles Gábor amúgy sem szorulnak külső irányításra.