Fémhulladékból készülnek a tokiói olimpia érmei

sport
2017 február 01., 10:51
comments 97

A 2020-as tokiói olimpia szervezői arra kérték a japánokat, hogy küldjék el a nekik a leselejtezett elektronikai eszközeiket, hogy az ezekből kiszerelt fémből készíthessék el a versenyzők medáljait.Cheick Cissé - Fotó: AFP/Alexey Filippov/SputnikEgyben felhívták a figyelmet arra is, hogy az egész olimpiai koncepció a fenntarthatóságra épül, a fémgyűjtési akcióval pedig az egész nemzetnek meg akarják adni a lehetőséget, hogy bekapcsolódjanak az előkészítési munkákba. Ezért országszerte gyűjtőpontokat helyeznek el. A bizottság szerint 8 tonna fémet kell összegyűjteniük, hogy le tudják gyártani az olimpiai és paralimpiai játékokhoz szükséges 5000 érmet. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.