Mészáros Lőrinc már feni a fogát a komáromi híd 36 milliárd forintos felújítására

Öt konzorcium pályázik a Komárom és Komárno közötti híd felújítására, amit a magyar és a szlovák állam közösen szervez (magyar részről a NIF Zrt, szlovák oldalról az SSC), viszont 85 százalékban az Európai Unió finanszírozza a munkát. A feladat egy 600 méteres, acélpilonos, ferdekábeles Duna-híd megépítése.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. – akárcsak a Mészáros birodalmával már korábban összeépült Szijj László féle Duna Aszfalt Kft. – hidat ugyan még nem építettek, de csatornát, utat és vasutat végülis igen, és jól választottak szövetségest, hiszen a Hídépítő Zrt.-nek már a nevében is benne van a hídépítés, és a cég nyilván rendelkezik is a megfelelő referenciákkal.

A napi.hu információi szerint egy török építőipari cég is pályázott volna – a többieknél lényegesen vonzóbb áron –, de egy apró formai hiba miatt kizárták őket. Mészárosékon kívül négy másik csoport viszont sikeresen beadta a pályázatát, két osztrák (a Strabag és a Porr vezette konzorciumok), illetve egy szlovák és egy szlovák-olasz csoport is. Kiváncsian várjuk, ki lesz a győztes. (Napi.hu)