Mondja már meg valaki, hogy Tállai András hogy lehet még mindig a NAV elnöke!

vélemény
2017 február 1., 11:58
comments 339

Éreztem, hogy erős reggelem lesz. Minden február 1-én erős reggelem van, mert minden évben február 1-én hozzák nyilvánosságra a képviselők vagyonnyilatkozatát.

Ennek már a módja is örjöngésre szokott késztetni. Ezt a politikai élet átláthatósága szempontjából elvben nem jelentéktelen adathalmazt a magyar törvények szerint

kereshetetlen, szerkeszthetetlen pdf-ekben hozzák nyilvánosságra.

Olyan pdf-ekben, amiket a képviselők olvashatatlan macskakaparásával kitölötött papírlapjairól szkennelnek be. Hogy aztán ahhoz is lelkes önkéntesek odaadó munkája kelljen, hogy egy mezei polgár egyáltalán utánanézhessen, hogyan és miként is gazdagodott saját bevallása szerint egy parlamenti képviselő.

Az, hogy az így bevallott vagyon ellenőrzésére kevés legális lehetőség van, már-már lényegtelen ahhoz képest, hogy még a legnyilvánvalóbb hazugságoknak sincs semmilyen következményük. Annak se, ha egy képviselő, aki egész életében csak parlamenti képviselőként dolgozott, így papíron pontosan nyomon követhető volna vagyonosodása, hirtelen vesz egy akkora házat, amire száz évnyi képviselői fizetés is kevés volna.

Vagy annak, hogy az adóhivatal elnöke saját bevallása szerint havi félmillió forintot keres mellékesként adótanácsadással foglalkozó cégektől. Amikor reggel ránéztem a címlapunkra, és ezt olvastam, azt gondoltam, hogy egy normális országban Tállai Andrásnak reggel már el se kellene indulnia otthonról a hivatalába. De most, 13:52-kor még mindig nem érkezett hír a felmentéséről.

Hát tényleg milyen országban élünk már, az úristenit!

Úgy is megüt a guta, hogy már előző este eszemet vesztettem, amikor megtudtam, hogy a miniszterelnöknek annyi megtakarítása sincs, amiből el tudna helikopterezni Rogán Antal lakodalmára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt