Tarlós nyilvánosságra akarta hozni az OLAF-jelentést, de a Miniszterelnökség leállította

POLITIKA
2017 február 01., 09:41
comments 155

A főpolgármester az Inforádióban beszélt arról, hogy megkapta a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést. Már csak azt nem érti, miért folyik „egy ilyen, kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról”. Nem érti, miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF, vagy ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben „kvázi megfenyegeti”, hogy „hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet”.

A kormány ugynis azzal kapta meg a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani.

A főpolgármester közölte, az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben lebeszélték arról, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel. Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt .

Tarlós nagyon örülne, ha „ennek a játéknak vége szakadna”, mert szerinte ez csak arra jó, hogy a jelentés nyilvánosságra hozataláig ködösíthetnek azok, „akik politikai motivációval vagy talán ijedtségből, riadtságból” összevissza beszélnek, találgatnak, próbálnak teóriákat felállítani. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt