Tarlós nyilvánosságra akarta hozni az OLAF-jelentést, de a Miniszterelnökség leállította

A főpolgármester az Inforádióban beszélt arról, hogy megkapta a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést. Már csak azt nem érti, miért folyik „egy ilyen, kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról”. Nem érti, miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF, vagy ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben „kvázi megfenyegeti”, hogy „hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet”.

A kormány ugynis azzal kapta meg a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani.

A főpolgármester közölte, az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben lebeszélték arról, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel. Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt .

Tarlós nagyon örülne, ha „ennek a játéknak vége szakadna”, mert szerinte ez csak arra jó, hogy a jelentés nyilvánosságra hozataláig ködösíthetnek azok, „akik politikai motivációval vagy talán ijedtségből, riadtságból” összevissza beszélnek, találgatnak, próbálnak teóriákat felállítani. (MNO)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.