Vlagyimir Putyin még be sem tette a lábát Magyarországra, máris milliárdokat osztanak Orbánék a számára kedves célokra

politika
2017 február 01., 18:23

Két jól időzített költésről is rendelkezett Orbán Viktor a szerdai Magyar Közlöny szerint.

A magyar adófizetők pénzéből 2,4 milliárd forintot fordítanak az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje (Moszkvai Patriarchátus) beruházásaira. Többek között felújítják a budapesti Nagyboldogasszony ortodox székesegyházát, a  tokaji Szent Miklós ortodox templomot, a  miskolci Szentháromság ortodox templomot, sőt még építenek is egy újat, Hévízen.

Ezt a 2,4 milliárdot forintot honnan máshonnan, mint az Európai uniós befizetések költségvetési sorról csoportosítják át.

photo_camera Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Moszkvában, 2016 február. Fotó: Kormány.hu

De megy 192 millió forint a magyar-orosz űrkutatási programnak is. Vagyis nem is az űrkutatási programnak, hanem "az űrkutatás és az  űripar területén megvalósuló magyar–orosz együttműködéshez kapcsolódó feladatok ellátása érdekében". Ezt szintén a magyar EU-s befizetésekből csoportosítják át. (Magyar Közlöny)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.