A NAV szerint Tállai azért kap havi félmilliót adótanácsadó cégektől, mert „szerkesztési feladatokat lát el két hivatalos lapnál”

2017 február 2., csütörtök 21:34
119

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint a NAV mindenkori vezetője főszerkesztői, szerkesztési feladatokat lát el az Adóvilág hivatalos szaklapnál és az Adó és Vámértesítő lapnál

– közölte a NAV az MTI-vel arra reagálva, hogy kiderült: Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkárának, az adóhivatal vezetőjének vagyonnyilatkozatából kiderül, két adótanácsadással foglalkozó cégtől is van jövedelme, és ezután nem is mondott le.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára (középen) a mezőkövesdi csapat öltözőjében, miután a Mezőkövesd tavaly nyáron a labdarúgó Merkantil Bank NB II, 30. (utolsó) fordulójában 4-0-ra legyőzte a Dunaújvárost Mezőkövesden 2016. június 5-én. A győzelmével a hazai csapat feljutott az élvonalba. (Fotó: Vajda János / MTI) Fotó: Vajda János

A NAV közleménye szerint a két újság a hatóság által hivatalosan alapított lap, aminek a szerkesztésében a NAV több munkatársa közreműködik. Az Adóvilágot a Saldo Kft., a Vámértesítő lapot a Kompkonzult Kft. adja ki – írják a közleményben, de a NAV honlapja szerint felcserélték a két céget, az Adóvilágot a Kompkonzult Kft., a Vámértesítő lapot pedig a Saldo Kft. adja ki.

A NAV most azt is közölte, hogy a közszolgálati jogviszonyra vonatkozótörvény alapján nem összeférhetetlen munkaköri feladattal összefüggő egyéb szellemi tevékenységet végezni, erre irányuló jogviszonyt létesíteni.