A NAV szerint Tállai azért kap havi félmilliót adótanácsadó cégektől, mert „szerkesztési feladatokat lát el két hivatalos lapnál”

POLITIKA
2017 február 2., 22:34
comments 119

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint a NAV mindenkori vezetője főszerkesztői, szerkesztési feladatokat lát el az Adóvilág hivatalos szaklapnál és az Adó és Vámértesítő lapnál

– közölte a NAV az MTI-vel arra reagálva, hogy kiderült: Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkárának, az adóhivatal vezetőjének vagyonnyilatkozatából kiderül, két adótanácsadással foglalkozó cégtől is van jövedelme, és ezután nem is mondott le.

photo_camera Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára (középen) a mezőkövesdi csapat öltözőjében, miután a Mezőkövesd tavaly nyáron a labdarúgó Merkantil Bank NB II, 30. (utolsó) fordulójában 4-0-ra legyőzte a Dunaújvárost Mezőkövesden 2016. június 5-én. A győzelmével a hazai csapat feljutott az élvonalba. (Fotó: Vajda János / MTI)

A NAV közleménye szerint a két újság a hatóság által hivatalosan alapított lap, aminek a szerkesztésében a NAV több munkatársa közreműködik. Az Adóvilágot a Saldo Kft., a Vámértesítő lapot a Kompkonzult Kft. adja ki – írják a közleményben, de a NAV honlapja szerint felcserélték a két céget, az Adóvilágot a Kompkonzult Kft., a Vámértesítő lapot pedig a Saldo Kft. adja ki.

A NAV most azt is közölte, hogy a közszolgálati jogviszonyra vonatkozótörvény alapján nem összeférhetetlen munkaköri feladattal összefüggő egyéb szellemi tevékenységet végezni, erre irányuló jogviszonyt létesíteni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt