"Az önkormányzat azt mondja, minden nap leszórják. Szerintem inkább lesz@rják"

ÉLET
2017 február 02., 09:55
comments 89

"Ez a XXII. kerület. Suli-bölcsi-ovi háromszög. Senkit nem érdekel. Ahogy az sem, h innen már vittek el 2 hete egy nénit mentővel, mert hanyatt vágta magát."

Egy olvasónk küldött elkeseredett levelet a 444-re azzal, hogy telefonon neki azt mondták az önkormányzatnál, ők bizony minden nap leszórják a teret a suli és az ovi előtt, de "szerinte inkább lesz@rják".

Ági szerint a három intézmény közötti nagy placcot senki nem takarítja. Néha ímmel-ámmal rászórnak valami macskaalom szerű dolgot, de az semmit nem ér, takarítás, jégtörés nincs. Minden évben vastagon áll a hó és a trutyi a bölcsi és ovi előtt, idén még jött a latyakra az eső.  

"A bölcsiben nincs kertész, se gondnok, aki korán beér az szórja le a rámpát fűrészporral. Amire reggel rálépsz gyerekkel a kezedben és örülsz ha nem te esel a gyerekedre, hanem ő rád, mert a fagyott jégen a fűrészpor nem sokat ér. A környező eladók, pékek is mondják, hogy nem takarítja a teret senki."  

Ágit azért is lepi meg a nemtörődömség, mert a polgármester babaúszást tart a közeli kerületi uszodában, ehhez képest hetek óta jégpáncél terül a három intézmény között. 

Frissítés: Budatétény önkormányzata példás sebességgel, a 11 körül megjelent cikkre este fél 7 körül reagált, de úgy, hogy már friss, délután 4-es, gyönyörűen letakarított képek is készültek a téren. Ehhez képest a nálunk közölt képek szerintük rossz színben tünteti fel az önkormányzatot, mert azt "sugallmazzák", hogy az önkormányzat nem végzi rendesen a munkáját. 

Az is kiderül a levélből, hogy a téren található bérlemények előtti közterületek tisztítása a bérlők feladata, a közintézmények pedig saját portájuknál kell rendet tartsanak, és ez meg is történik, a tér többi részét pedig az önkormányzat jégteleníti környezetkímélő fűrészporos síkosságmentesítő anyaggal.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.