Balog Zoltánnak megjött az étvágya egy hazai imareggelihez

POLITIKA
2017 február 03., 07:30
comments 83

Balog Zoltán emberi erőforássokért felelős miniszter csütörtökön Washingtonban részt vett a Donald Trump vezette imareggelin. 

A miniszternek nagyon tetszett a rendezvény, mert "ez a közös ima a politikai ellentétek fölé emeli, legalább a közös imádság másfél-két órájára a résztvevőket". 1953 óta minden február első csütörtökén rendezik meg ezt a programot Washingtonban, sok politikussal és külföldi vendégekkel. Balog harmadszorra vett részt rajta.

Balognak annyira tetszett az egész, hogy ősszel Budapesten is rendeznek egyet, ahová még ellenzékieket és külföldieket is várnak.

Tillerson és Balog a 2017-es imareggelin
photo_camera Tillerson és Balog az imareggeli farvizén váltottak néhány reménykedő szót. Fotó: Balog Zoltán / Facebook

Balog azt is mondta, hogy módja volt kicsit beszélgetni az új amerikai külügyminiszterrel, Rex Tillersonnal, akinek mondta, hogy reméli, hogy változni fog az amerikai politika viszonya Magyarországhoz. Tillerson erre azt mondta Balognak, hogy ő is ezt reméli. Sőt, általában is új korszakba léphet egész Amerika, mondta neki Tillerson. "Mi azt szeretnénk, ha a magyar-amerikai kapcsolatok lépnének új korszakba"- mondta erre Balog.

Az is világos, hogy Balog és Tillerson mostantól udvariasak lesznek egymáshoz, hiszen Balog így nyilatkozott a reggeli után: "Nehezen tudom elképzelni, hogy ha két politikus részt vesz egy ilyen közös imádságon, akkor utána sértegetik vagy gyalázzák egymást". (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.