Hódmezővásárhely vezetése határozatban szólít fel a Heineken bojkottjára

2017 február 3., péntek 12:29
372

A hódmezővásárhelyi önkormányzat pénteken hivatalos határozatott hozott arról, hogy azt javasolják, ne vegyen senki sem Heinekent.

A holland sörgyár elleni bojkottot támogatja a város országgyűlési képviselője, egyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János is. 

Korábban már a Jobbik is bojkottra szólított fel.

Az Igazi Csíki Sör nevű márka gyártóját a Heineken védjegybitorlás miatt beperelte, és a marosvásárhelyi bíróság a holland cégnek adott igazat. Az Igazi Csíki Sört gyártó cég azt állítja, hogy az elfogult román igazságszolgáltatás és a holland multi a székelyek jogait, identitásuk megélését akarja korlátozni. A Heineken szerint a márkanevet ők találták ki.

Van azonban olyan erdélyi vélemény is, hogy az egész balhé csak egy marketingkampány a Csíki Sört gyártó cég részéről, mert a bírósági ítélet korántsem olyan drasztikus, mint ahogy a helyzetet beállítják, és még azt is felvetik, hogy az Igazi CSíki Sört gyártó cég is félig holland tulajdonban van. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt