Nem büntette meg a rendőrség a Bazilika előtti két Putyin-ellenes tüntetőt

2017 február 3., péntek 9:48
132

Több olvasónkat is felháborította, illetve levélírásra ragadta, hogy a rendőrség csütörtökön látványos megfélemlítő akciót hajtott végre két ember ellen, akik a Szent István téren Vlagyimir Putyin ellen tiltakoztak egy transzparens felmutatásával, amennyiben jó sok rendőr körbevette őket és felvette az adataikat.

A legrészletesebb beszámolót Ági írta:

A Szent István téren a Bazilika előtt 2 ember egy transzparenst a kezében tartva tiltakozott Putyin látogatása, és az általa képviselt politika ellen. 8-10 (!!!) rendőr érkezett, körbevették őket és azonnal elrakatták velük a molinót.

Majd a szokásos, szabálysértési eljarást megindító jegyzőkönyvezés következett. A magyarok csendben, fejüket leszegve mentek el a történtek mellett, de a turisták megtapsolták és fotózták őket, illetve kérdezgették a rendőröket a történtekről. Persze választ nem kaptak...

Áginak a konkrét jelentről egészen nagyívű történelmi látomása támadt:

Tudjátok az jutott eszembe, hogy 1989 januárjában egy FIDESZ nevű szervezet huszonéves vezetői hangosan tiltakoztak a szovjetek magyarországi jelenléte ellen. Akkoriban Putyin a KGB nevű szovjet titkosszolgálat egyik vezetője volt... Néhány hónappal később a FIDESZ ünnepelt, mert a sok KGB-st és a szovjet hadsereget sikerült eltávolítani Magyarországról.

Ma a FIDESZ akkori vezetője, az Orbán nevű ember a volt (?!) KGB-s Putyin legközelebbi európai cimborája.

Hogy a látomás egy rakás Nehezen Megválaszolható Kérdéshez vezessen. Ezek közül egyre tudok válaszolni: nem, a parlamentben egészen biztosan nem székel maga a Gonosz.

Kérlek segítsetek megértenem, miért vesz 180 fokos fordulatot a politikusaink hitvallása miután bekerülnek az Országgyűlésbe?

A Parlamentben székel maga a Gonosz???

Mi számít hazaárulásnak?

Nem az, amikor a saját országom állampolgárainak, az országom minden teren való függetlenségének megőrzével szembeni tetteket követek el, vagy velük szemben álló érdekeket támogatok?!

Az ügyben megkerestem az ORFK-t, akik azt válaszolták, hogy nem, a két férfi ellen nem indult sem szabálysértési sem másféle eljárás. Viszont tényleg intézkedtek és elkérték a papírjaikat. Hogy akkor miért? Hát

Személyazonosságuk megállapítása céljából

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt