Szijjártó köszöni mindenkinek, akik kritizálták Csiszár Jenő főkonzullá kinevezését, mert ez is csak megerősítette a külügyminisztert abban, hogy jó döntést hozott

2017 február 3., péntek 19:21

„Támadják a kisvasutat? Meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”

Így reagált Orbán Viktor, korunk egyik vezető filozófusa a teljesen értelmetlen pénzszórást, a felcsúti kisvasutat ért kritikákra.

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanezt a stratégiát választotta, mikor péntek este a Tv2-n Azurák Csaba új műsorában arról kérdezték, mit szól a diplomáciai tapasztalattal nem rendelkező Csiszár Jenő milánói főkonzuli kinevezését ért kritikákhoz.

„Nézze, az amerikai nagykövet itt Budapesten nem egy tévés producer volt? Kinek okozott problémát?” - kezdte a külügyminiszter, majd hozzátette:

„Azok az emberek, akik Csiszár Jenő kinevezésével kapcsolatban mindenféle kritikákat fogalmaztak meg, ők ahhoz a személyi körhöz tartoznak, akik ha bírálnak, tudom, hogy jó döntést hoztam. (...) Akik ezeket a kritikákat megfogalmazták, ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem, tehát köszönöm nekik, tényleg, őszintén.”

Azurák azért próbált finoman belekötni a dologba, elmondta, hogy a főkonzulok általában évekig tanulnak és készülnek egy ilyen feladatra, de erre meg Szijjártó egyszerűen annyit válaszolt, hogy ő már fél éve mondja, hogy a klasszikus diplomácia kora lejárt.

Kész, ennyi. (via 24.hu)