Gyurcsány Ferenc gonosz, tolvaj beteg embernek tartja és megveti Orbánt

Évértékelő beszédet tartott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombat délután a Westendben.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A beszéd főleg két részből állt, az első az Index tudósításából ítélve kizárólag arról szólt, hogy Gyurcsány előadta az összes pocskondiázó szöveget, ami eszébe jutott, amikor meglátja Orbán Viktort, a második pedig arról, hogy készül már a baloldali összeesküvés, ami ki akarja zárni Gyurcsányt a politikából.

Néhány friss idézet tőle:

  • Nem tisztelünk, hanem megvetünk, Viktor!
  • Nem miniszterelnök vagy, hanem beteg ember!
  • Készen állunk rá, hogy legyőzzük a gonoszt, visszavesszük az országot a Fidesz hatalmától.

Ezek után burkoltan börtönbe való tolvajnak nevezte Medgyessy Pétert, aki az OLAF-jelentés szerint érintett a 4-es metrós korrupcióban. Végül a Jobbik származási alapon támadó politikáját szidalmazta (pedig Vona Gábor pont néhány napja beszélt saját évértékelőjén arról, hogy ez az, amivel a párt szakítani akar).

Gyurcsány úgy látja, ha volt is bűne, amit elkövetett, már régen lerótta az árát, maradni szándékozik a politikában.

„teszem a dolgom és maradok, vezetem a pártomat, és sikeres pártot csinálok belőle, tetszik vagy nem tetszik”

A Fidesz hamar reagált a beszédre, hipergyorsan kiadott közleményükben giga-korrupciós bukott politikusnak nevezik Gyurcsányt:

„Gyurcsány Ferenc, aki az elmúlt évben 1 milliárd forintot vett fel osztalékként, jobban tenné, ha évértékelés helyett arra adna választ, hogy neki és kormányának milyen szerepe volt a 4-es metró giga-korrupciós botrányában. Gyurcsány egy olyan bukott politikus, aki azzal sem tudott még elszámolni, hogy kormányzása alatt az ország minden mutatója romlott és az emberek elszegényedtek”