Szentesi Kálmán és Szert Boglárka is felszólalnak a Tanítanék vasárnapi tüntetésén

politika
2017 február 04., 08:06
comments 130

Eredetileg szerdán tüntettek volna, de az időjárás miatt vasárnapra tette át tüntetését a Tanítanék mozgalom, akik az oktatásügy mellett a civilekért is kiállnak a Kossuth téren.

A Tanítanék szerint utóbbi különösen fontos most, miután a Fidesz már a civil szervezetek eltakarításáról beszél. Úgy gondolják, bár az ügyük továbbra is elsősorban az oktatás, az eddigiekhez képest más utat kell keresniük, erről fog szólni a vasárnapi tüntetés.

A szervezők megkeresték Szentesi Kálmánt, aki a 444-nek adott interjúban beszélt arról, hogy visszakéri a befizetett adóját a NAV-tól, mert szerinte az állam nem arra fordítja a közpénzt, amire kellene. Szentesi fel is szólal a tüntetésen.

photo_camera Szentesi Kálmán. Kép. Botos Tamás

"Az oktatás és a civilek ügye említve is vannak a levelemben. Ha emellé nem állok oda, akkor mi mellé igen? A polgári öntudatról szeretnék beszélni, arról, hogy mi a miénk, és mi az, ami számonkérhető"

- mondta Szentesi Kálmán, aki hozzátette, a beszéd nem jelenti azt, hogy mostantól rendszeresen együttműködne a Tanítanékkal.

Felszólal Szert Boglárka is, akit azért rúgtak ki az Antall József Tudásközpontból, mert kiállt egy kollégája mellett, akit olimpiaellenes lájkja miatt aláztak meg. 

Ügyéről ezt írtuk:

link Forrás

Szereplésükről a Tanítanék azt mondja, "azért kértük meg őket, hogy beszéljenek, mert azt látjuk, hogy egyre fontosabb az, hogy magánszemélyek is kiálljanak magukért és egymásért - ha tetszik, politizáljanak, a szónak abban az értelmében, hogy kivegyék a részüket a közügyekből".

"Saját tapasztalatunk, hogy hiába állunk ki egyes ügyek mellett, az apátia egyre erősebb a társadalomban. Mindenki azonnali változást akar, és ha az nem következik be, akkor az emberek kedve elmegy a további nyomásgyakorlástól. Ezért tartjuk fontosnak, hogy megmutassuk: nem egyszemélyes harcokat kell folytatni, szükség van egymás támogatására is. Fotelből nem lehet megoldani a problémákat, és nem lehet elvárni, hogy ezt mások megtegyék helyettünk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.