Trump tanácsadója a kitalált mészárlásról: Nem úgy értettem

külföld
2017 február 04., 10:25
comments 136
Kellyanne Conway és Steve Bannon. Kép: Ron Sachs/Consolidated/Pool/dpa
photo_camera Kellyanne Conway és Steve Bannon. Kép: Ron Sachs/Consolidated/Pool/dpa

Pénteken attól állt égnek az internet haja, miközben földbe gyökerezett a lába (leesett állal), hogy Donald Trump gyorsan legendássá vált tanácsadója, Kellyanne Conway többek között egy bizonyos

"Bowling Green-i mészárlással" 

indokolta a beutazási tilalmat, amit szerinte iraki menekültek követték el. Ilyen mészárlásról soha senki nem hallott, így könnyen arra lehetett gyanakodni, az alternatív ténygyártás újabb fejezetéről van szó.

Néhány millió Twitter-poszttal, felkiáltójellel és angry emojival később Kellyanne Conway  ezt posztolta:

link Forrás

"Úgy értettem, Bowling Green-i terroristák."

Majd hozzátette ezt a linket. Vagyis arról van szó, amire tegnapi posztunkban is utaltunk: 2011-ben letartóztattak két irakit Bowling Greenben azzal a gyanúval, hogy fegyvereket küldtek Irakba az al-Kaidának, ők pedig valóban menekültként érkeztek. Őket később el is ítélték. Jelentések szerint pedig más terrorgyanúsítottak is érkezhettek Irakból és Afganisztánból Amerikba. 

Ami természetesen önmagában is nagyon súlyos probléma, anélkül, hogy egy meg nem történt mészárlást hozzáköltenének. Főleg úgy, hogy Conway az eredeti, mészárlásos nyilatkozatban azt is hozzátette, "a legtöbb ember nem hallott erről, mert a média nem tudósított róla." Miközben a megtörtént esetről tudósított a média - épp egy ilyen tudósítást vett elő bizonyítékként Conway.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.