Nem lesz államfőjelöltje a Jobbiknak

2017 február 5., vasárnap 9:29
92

A Jobbik nem kíván államfőjelöltet állítani, mert azt szeretné, hogy közvetlenül a magyar emberek dönthessenek arról, ki méltó erre a posztra” - jelentette be Volner János, a Jobbik frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus azt mondta, ma Magyarországon egyébként is csak abból lehet államfőjelölt, „akinek Viktor engedi”. 

Ezért azt a javaslatot teszi a frakciója tagjainak, hogy ne vegyék fel a szavazólapokat a köztársasági elnök megválasztásakor, ne vegyenek részt abban a színjátékban, amelyben nyilvánvalóan az Orbán Viktor által favorizált jelölt nyer.

A Jobbik frakcióvezetője szerint Áder János és Majtényi László teljesen alkalmatlan arra, hogy megjelenítse a nemzet egységét, mindketten megosztó személyiségek és nyilvánvalóan elkötelezettek egy-egy politikai tömörülés mellett, így a Jobbik nem tudja támogatni a megválasztásukat. 

Öt évvel ezelőtt a Jobbik két jelöltje is volt, akkor Morvai Krisztinát, a párt európai parlamenti képviselőjét és Für Lajos volt országgyűlési elnököt jelölték a köztársasági elnöki posztra.  (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt