Mindannyiunk hőse az ausztráliai tüdőshal, aki egész életében vízbe hullott fatörzsnek tettette magát

GYÁSZ
2017 február 06., 21:35
comments 139

Egy legalább 90 éves ausztráliai tüdőshalat altattak el vasárnap a chicagói Shedd Akváriumban, mert az agg állat már nem evett, és szervei kezdték felmondani a szolgálatot.

A Granddad (Nagyapa) nevű furcsa állat 80 éven át fogadta a bejáratnál a kíváncsi látogatókat. Az 1,20 méter hosszú és több mint 11 kilós halat, amely csaknem egész életében egy vízbe hullott fatörzsnek tettette magát, becslések szerint több mint 104 millió ember látta nyolc évtized alatt.

Ilyen egy ausztráliai tüdőshal. (Forrás: Wikipédia)
photo_camera Ilyen egy ausztráliai tüdőshal. (Forrás: Wikipédia By Tannin CC BY-SA 3.0)

Az amerikai akváriumok szövetsége nem tud arról, hogy tagintézményei közül bármelyik ennél idősebb halat tartana.

Nagyapát egy 1933-as gyűjtőexpedíció alkalmával vásárolta a chicagói intézmény egy sydneyi akváriumtól. 

A 100 évig is élő ausztráliai tüdőshal védett faj hazájában. A chicagói akvárium szerint a faj 380 millió éve létezik, de az utóbbi 100 millió évben semmit sem változott.

Egy nagy adag érzéstelenítőt helyeztek a tartályába, hogy örökre elaludjon. Az öreg halat ezután felboncolták, és megállapították, hogy állapota megfelelt az életkorának. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.