Moszkva bocsánatkérést vár a Fox News-tól, mert gyilkosnak nevezték Putyint

A Kreml bocsánatkérést vár a FOX News amerikai hírtelevíziótól, amiért egyik műsorvezetője Donald Trumppal készített interjújában "gyilkosnak" nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

"Megengedhetetlennek és sértőnek tartjuk a Fox News tudósítójának szavait. Helyesnek tartanánk, ha bocsánatkérést kapnánk az orosz elnök címére a tisztelt tévétársaságtól" - mondta Peszkov.

A szóvivő nem kívánta kommentálni Trump válaszát az újságírói kijelentésre.

A hírtelevízió vasárnap sugárzott interjút az amerikai elnökkel. Amikor Donald Trump arról beszélt, hogy tiszteli az orosz elnököt, a riporter, Bill O'Reilly felhívta a figyelmet azokra a vádakra, amelyekkel a Nyugat illeti Putyint, majd "gyilkosnak" nevezte őt.

  "... sok gyilkos van, és nálunk is van sok gyilkos. Maga mit gondol, a mi országunk olyan ártatlan?" - válaszolta erre Trump, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak "jobb kijönni Oroszországgal, mint nem".

Trump válasza számos republikánus politikust is felháborított, alelnöke, Mike Pence szerint viszont szó sincs arról, hogy Trump erkölcsi egyenlőséget tett volna az orosz és az amerikai viszonyok közé. 

(CBS, MTI)