Moszkva bocsánatkérést vár a Fox News-tól, mert gyilkosnak nevezték Putyint

külföld
2017 február 06., 10:53
comments 93

A Kreml bocsánatkérést vár a FOX News amerikai hírtelevíziótól, amiért egyik műsorvezetője Donald Trumppal készített interjújában "gyilkosnak" nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

"Megengedhetetlennek és sértőnek tartjuk a Fox News tudósítójának szavait. Helyesnek tartanánk, ha bocsánatkérést kapnánk az orosz elnök címére a tisztelt tévétársaságtól" - mondta Peszkov.

A szóvivő nem kívánta kommentálni Trump válaszát az újságírói kijelentésre.

A hírtelevízió vasárnap sugárzott interjút az amerikai elnökkel. Amikor Donald Trump arról beszélt, hogy tiszteli az orosz elnököt, a riporter, Bill O'Reilly felhívta a figyelmet azokra a vádakra, amelyekkel a Nyugat illeti Putyint, majd "gyilkosnak" nevezte őt.

  "... sok gyilkos van, és nálunk is van sok gyilkos. Maga mit gondol, a mi országunk olyan ártatlan?" - válaszolta erre Trump, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak "jobb kijönni Oroszországgal, mint nem".

Trump válasza számos republikánus politikust is felháborított, alelnöke, Mike Pence szerint viszont szó sincs arról, hogy Trump erkölcsi egyenlőséget tett volna az orosz és az amerikai viszonyok közé. 

link Forrás

(CBS, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.