Rétvári: A Tanítanék Mozgalom ne bújjon az iskolák, pedagógusok mögé, ha igazából nem az iskoláról akarnak beszélni, hanem a kormányról, mert azzal van problémájuk

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 csatorna műsorában jelentette ki hétfő reggel, hogy szerinte

"egyre kevesebb a Tanítanék Mozgalom tevékenységének szakmai tartalma, az már nem a pedagógusokról vagy az iskolákról szól, hanem politikai célokról."

Rétvári Bence szerint ha a mozgalom valóban tenni akart valamit az iskolákért, gyerekekért, pedagógusokért, akkor csatlakozik a köznevelési kerekasztal munkájához. Az államtitkárt szerint viszont a Tanítanék 

"nem hajlandó" 

eljönni a kerekasztal üléseire. mert szerinte a szervezet a szakmai irányból elmozdult egy politikai irányba, tevékenysége már nem a pedagógusokról vagy az iskolákról szól. Igaz, Rétvári azt nem említette, hogy a Tanítanék már tavaly megindokolta, hogy miért nem vesz részt az üléseken:

  • a kormány maga szabta meg a Kerekasztal összetételét,
  • A kormány maga szabta meg a Kerekasztal napirendjét,
  • A kormány maga szabta meg a Kerekasztal működési módját.

Rétvári az M1 után a Kossuth Rádió 180 perc című műsorába rodeózott tovább, ahol kijelentette, hogy aki a közoktatás helyzetén akar javítani, az tárgyal, ha valaki politizálni akar, akkor tüntet. 

"Ne bújjanak az iskolák, pedagógusok mögé, ha igazából nem az iskoláról akarnak beszélni, hanem a kormányról, mert azzal van problémájuk," 

mondta. (MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.