A Fehér Ház szerint a média alultálalta a párizsi Bataclan koncertterem elleni és a berlini teherautós terrortámadást

Egy 78 terrortámadást tartalmazó listát adott közre a Fehér Ház, hogy alátámassza Donald Trump amerikai elnök állítását, miszerint a média nem tudta kellő súllyal kezelni a közelmúlt terrortámadásait.

Donald Trump szakszervezeti vezetőkkel az Ovális Irodában (Fotó: Ron Sachs-Pool / Getty Images)

Csakhogy a listán – ami egyébként tele van helyesírási hibával – olyan, részletesen, heteken, hónapokon át bemutatott, elemzett és követett terrortámadások is voltak, mint a párizsi Bataclan koncertterem elleni akció, a nizzai és a berlini teherautós támadás vagy a San Bernardino-i lövöldözés.

Azt nem részletezték, ezek közül melyek azok, amiket alulkezelt a média, de a lista valamennyi eleméről állítják, hogy a nyugati média nem kezelte azokat megfelelően.

A listát azután hozták nyilvánosságra, hogy Sean Spicer, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója megígérte, mivel többen is érdeklődtek, Trump milyen terrortámadásokra gondolt, amikor arról beszélt, hogy a média ignorálta azokat. (Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.