Az Együtt szerint rendőrsorfal állt fel a párt olimpiellenes aláírásgyűjtése előtt

2017 február 7., kedd 20:42
443

A Momentum Mozgalom által elkezdett, a budapesti olimpia szervezésének fővárosi népszavazásra bocsátásáról szóló aláírásgyűjtésbe több párt, így az Együtt is bekapcsolódott.

Csakhogy az Együtt az egyik választókerületi Facebook-oldalán azt írja, illegális árusok elleni fellépés ürügyén gyakorlatilag sorfalat álltak a rendőrök az aláírásgyűjtő pultjuk előtt, és a párt ezt képekkel is igyekszik alátámasztani.

Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

Mint írják:

„ILYEN MÉG NEM VOLT!!! RENDŐRSORFAL ÁLLTA EL A KITELEPÜLÉSÜNKET a Határ úti aluljáróban. Ma a kitelepülésünk kezdetén két illegálisan áruló nőt igazoltatott 3 rendőr. Pár perc múlva megjelent még 5 rendőr. Látszólag a hölgyek adatait vették fel, de kb 1 óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy 8 rendőr áll sorfalat a pultunk előtt. (...) Abban a percben, amikor elkezdtünk összepakolni, azonnal elhagyta az aluljárót a 8 rendőr és az illegális árusok folytatták az árusítást. ENNEK ELLENÉRE 128 darab aláírást gyűjtöttünk mi és Nagy Sanyi a feleségével Erzsikével még hozott 31 db aláírást. Így összesen 609 aláírásnál tartunk.”

Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

Kerestük a rendőrséget, hogy mit lehet tudni az esettel kapcsolatban, és ha igaz, amit a párt írt, akkor miért álltak rendőrök sorfalat az aláírásgyűjtés előtt. Amint válaszolnak, közöljük.

Az Együttnek két napon belül ez már a második ilyen története, az előző nap azt közölte, hogy: „Először rendőrökkel, majd szippantós kocsival próbálta a 16. kerületi rendelőintézet vezetője megakadályozni az Együtt politikusát, Vajda Zoltánt és a párt aktivistáit abban, hogy az intézet előtt gyűjtsék az aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpia-ellenes népszavazási kezdeményezésére.”

Update 9:27

A rendőrség reggel az alábbi választ adta:

„A sajtóban közölt közösségi oldal bejegyzésével ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül.

Ezzel szemben tény, hogy a BRFK két rendőre intézkedett Budapesten a határ úti metrómegállóban, mert a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről, körözött személyről érkezett bejelentés. Amint az a felvételen is látszik, a helyszínen csak két rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr, így a közösségi oldalról átvett cikkben közölt állítás, mely szerint rendőrsorfal vette körül az aláírásgyűjtő pultot nem felel meg a valóságnak.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta. A rendőrök a körözött személyt elfogták és előállították.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt