A rendőrök szerint ők nem az aláírásgyűjtést akadályozták, hanem körözött személlyel szemben intézkedtek

Kedd este barangolta be az internetet a hír, amely szerint komplett rendőrsorfal állta el az Együtt a Határ úti aluljáróban felállított, olimpiai népszavazásra aláírást gyűjtő standjához vezető utat.

Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

A párt Facebookján arról írt, hogy 8 rendőr vonult ki az aluljáróba, ahol utcai árusokat igazoltattak, miközben akadályozták az aláírásgyűjtést. Megkérdeztük az ORFK-t, hogy szerintük mi történt, és ezt a választ kaptuk:

„A sajtóban közölt közösségi oldal bejegyzésével ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül.

Ezzel szemben tény, hogy a BRFK két rendőre intézkedett Budapesten a határ úti metrómegállóban, mert a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről, körözött személyről érkezett bejelentés. Amint az a felvételen is látszik, a helyszínen csak két rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr, így a közösségi oldalról átvett cikkben közölt állítás, mely szerint rendőrsorfal vette körül az aláírásgyűjtő pultot nem felel meg a valóságnak.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta. A rendőrök a körözött személyt elfogták és előállították.”