A rendőrök szerint ők nem az aláírásgyűjtést akadályozták, hanem körözött személlyel szemben intézkedtek

politika
2017 február 08., 07:21
comments 284

Kedd este barangolta be az internetet a hír, amely szerint komplett rendőrsorfal állta el az Együtt a Határ úti aluljáróban felállított, olimpiai népszavazásra aláírást gyűjtő standjához vezető utat.

Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook
photo_camera Fotó: Együtt Pesterzsébet-Kispest, 16 sz vk / Facebook

A párt Facebookján arról írt, hogy 8 rendőr vonult ki az aluljáróba, ahol utcai árusokat igazoltattak, miközben akadályozták az aláírásgyűjtést. Megkérdeztük az ORFK-t, hogy szerintük mi történt, és ezt a választ kaptuk:

„A sajtóban közölt közösségi oldal bejegyzésével ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül.

Ezzel szemben tény, hogy a BRFK két rendőre intézkedett Budapesten a határ úti metrómegállóban, mert a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről, körözött személyről érkezett bejelentés. Amint az a felvételen is látszik, a helyszínen csak két rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr, így a közösségi oldalról átvett cikkben közölt állítás, mely szerint rendőrsorfal vette körül az aláírásgyűjtő pultot nem felel meg a valóságnak.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta. A rendőrök a körözött személyt elfogták és előállították.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.