Hiába a chipsadó, egyre több hozzáadott cukrot fogyasztunk

egészség
2017 február 07., 04:25
comments 42

Egyelőre nem teljes egészében váltotta be a hozzáfűzött reményeket a chipsadó. Vegyük példának az energiaitalokat, az adónem egyik fő célpontját. Ezek gyártói hatékonyan csökkentették a koffein- és taurintartalmat, így az eredetileg literenként 250 forintos adóterhet literenként 40 forintra csökkentették.

A cukortartalmuk viszont pont ugyanakkora maradt ezeknek az italoknak, vagyis

úgy hízunk el tőlük, hogy közben még álmosak is maradunk.

A hivatalosan amúgy egészségügyi termékadónak nevezett chipsadó fő célja a sok cukrot, sót, koffeint vagy egyéb egészségkárosító hozzáadott anyagot tartalmazó élelmiszerek fogyasztásának visszafogása volt. A harcban csak részsikereket sikerült elérni, mint azt az energiaitalos példa is már mutatta:

a legutóbbi országos táplálkozás- és tápláltsági állapotvizsgálat eredményei szerint az elmúlt években minden magyar több hozzáadott cukrot fogyasztott, mint előtte.

(Népszava via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.